Sibila d.o.o.
PERETZ

PERETZ

Peretz eshte “kanali i pare i qete argetues per te rriturit”. Audienca qe synohet per shikuesit eshte 25-49 vjec. Pikat kyce te kanalit jane humori dhe reality TV. Klipet jane ne fokus te Peretz, te cilat transmetojne gjysem ore dhe nje ore skece dhe programme.

Peretz ishte kanali i pare per te prezantuar konceptin “nga interneti ne TV”, duke adaptuar kontent eksluziv per shikuesit e TV. Si rezultat, miliona Ruse u paraqiten ne kultin e shfaqeve online “+100500” (origjinalisht lancuar ne Youtube).

Qe nga fillimi, kanali ka paraqitur yje Ruse si Dmitry Nagiev, Mikhail Porechenkov, Bogdan Titomir, Maksim Golopolosov, si dhe aktoret Semyon Strugachev, Andrei Fedortsov, Yuri Galtsev e shume te tjere.

Aksionet e kanalit te audiences 25-49 vjec u rriten me 30% ne vitin 2013. Sipas TNS Russia, Peretz eshte nje nga dhjete kanalet me te shikuara ne Rusi dhe gjithashtu fitoi vendin e dyte ne votimin mbi 10 kanalet me te suksesshme fillestare ne Rusi i organizuar nga edicionin Rus i Forbes. Sipas kerkimeve te CTC, njohja e brandit te kanalit ne Rusi eshte ne nivelin e 78%. Penetrimi teknik i kanalit ne Rusi qendron tek 84% ne qyetete me popullate mbi 100,000, ndersa audienca totale potenciale ne vend eshte 60 milione.

Peretz ka kryer dy fushata te medha qe prej lancimit, e te dyja rezultuan ne sukses: “PST se shpejti” dhe “Prisni per Peretz!”. Prezantimi inovativ i kanalit ne marketing ka marre nje numer te konsiderueshem cmimesh ne konkursin nderkombetar professional PROMAX/BDA, si dhe cmimin TEFI nga Akademia e Televizionit Rus ne vitin 2010.